Hundmassage

Friskvårdskontroll

Tar ca 30-45 min. Man börjar med en rörelseanalys, man kollar hur din hund rör sig. Ser man olikheter i rörelserna kan man ofta lokalisera muskelproblem lättare. Jag går igenom hunden och kollar av muskelstatus och leder. Känner efter olikheter i musklerna, kollar hur rörelseomfånget är i leder och muskler. Vi kollar vad din hund kan behöva framåt, träning, massage eller annat. Jag rekommenderar att man gör minst en friskvårdskontroll om året, detta för att hitta förändringar och eventuella problem i tid. Har du en hårt arbetande hund, tjänstehund eller en hund som haft problem med skador tidigare kan det vara bra att kolla hur hunden mår oftare. Tävlingshundar kan vara bra att kolla upp före och efter tävlinssäsongen.

Friskvårdskontroll & Behandling

Tar ca 90 min. Här börjar vi med en hel friskvårdskontroll men kan direkt börja med den behandling eller träning din hund kan behöva. Vi lägger upp en fortsatt plan för eventuell behandling eller träning. Väljer du detta alternativ istället för enbart friskvårdskontrollen sparar man både tid och pengar. Dessutom kan man börja hjälpa din hund direkt med det som behövs.

Massagebehandling

Ett besök tar ca 45-60 min. Jag jobbar med mer fokus på hundens problemområden eller gör en helkroppsmassage. Det anpassar man från gång till gång, allt för att ge hunden så bra förutsättningar det bara går. Man kollar också resultatet av vad som hänt från gång till gång. Massage är även smärtlindrande effekt, när det sker regelbundet, ökar blodcirkulationen, bidrar till en snabbare återhämtning. Muskler som inte får återhämta sig bryts ner istället för att byggas upp, det kan bidra till spänningar och att hunden kompenserar och avlastar vissa muskler som sedan visar sig i smärta, stress, viljan att arbeta kan minska och hunden får svårt att slappna av och vila.

Ljudvågsbehandling

Som komplement till massagen har jag Novafon och Thumper, olika typer av djupvågsmaskiner.

Thumper

Är en kraftfull liten maskin som ”knackar” ner sina impulser i musklerna. Den hjäler till att mjuka upp musklerna, öka blodflödet samt mjuka upp bindväven som sitter runt musklerna. Bindväven ligger runt varje muskel och gör att musklerna ska glida mjukt mot varandra och kunna arbeta rätt. Ibland ”klibbar” bindväven ihop sig och här hjälper Thumpern till på ett mycket bra sätt då den kan gå djupare ner än vad massage gör.  

Novafon

Novafonen jobbar med Intraljud och kan gå upp till 6 cm djupt ner i musklerna. Den lindrar vid muskelsmärta och spänningar, detta öka blodflödet i området som behandlas, den kan även användas vid sårläkning. Hundar som inte tycker om massage, finns sådana, kan Novafonen vara ett bra hjälpmedel eller insteg till att klara av och njuta av en massagebehandling, Novafonen jobbar mjukt men är ändå väldigt effektiv. 

I mån av tid och behandlingar så kan man få hyra Novafonen, kontakta Helena för mer info.

Löpbandsträning

Löpbandet är ett perfekt redskap för att få en kontrollerad och effektiv fysträning. Hundar som arbetar hårt, tävlas och  är i tjänst måste klara av långa arbetspass och hela dagar på tävling. Har hunden en dålig fysik, både dåligt musklad och dålig kondition, orkar den inte prestera på den nivå som kan behövas. På löpbandet kan man bygga både kondition och muskelstyrkan hos hunden och det på ett kontrollerat och effektivt sätt, allt för att ge den så bra förutsättningar det bara går för det arbete den ska utföra. Löpbandet är även bra vid viss typ av rehab och igångsätting eller om hunden behöver gå ner i vikt. Under vinter halvåret ökar risken för skador på hundarna och dom spänner sig mer när dom går, för att hålla igång hunden i kroppen är då löpbandet ett kanon komplement.