Instruktörer

Björn Meijner

Jag och har många års hund erfarenhet. Jag jobbar heltid med hundar då jag driver hundpensionat och har kursverksamhet här på FortDogx Hundcenter.

Har tidigare varit verksam inom SBK så som styrelsemedlem och hållit olika kurser. Jag har även tävlat i bruksklasserna spår, skydd och sök. Med min förra hund Pim tävlade vi elit sök och spår, lägre skydd och lydnadsklass 3. Har haft ytterligare en holländsk herdehund, Izor. Med Izor fokuserade vi oss på droger, mineraler och avancerade spår, Kriga var en malinois tik född 2014,  som tränades i specialsök, spår och mondioring. Tyvärr finns hon inte hos oss längre pga av en svår skelettsjukdom. Sommaren 2018 kom Buzzkills Bly in i flocken, en malinois hane. Med honom blir det framförallt Mondioring och spår. Björn har gått ett flertal utbildningar och kurser inom SBK, både till instruktör och mentalkurser. Det har även blivit 1 årig team utbildning, instruktörsutbildning inom specialsök och spår samt olika projekt inom specialsöket bla att lära hundar att hitta olika mineraler. Jag har också gått 15p kurs i Hundens beteende biologi på Linköpings Universitet och högskoleutbildning i avelsarbete vid SLU. Gått Mondioring Figurantutbildning 2018 & 2019

Utöver detta har det blivit kurser, träningar mm för flera olika instruktörer så som Frida Wallén, Elin Björn, Per-Åke Svensson, Jesper Borgeryd, Jonas Corneliusson (DK), Sebastian Schäfer (Tyskland), Victorien Dupuy (Frankrike) m.fl

Helena Pettersson

Jag heter Helena och var från början hästtjej men har sadlat om till hund. Det var med min förra hund, en Amstaff, som jag fick upp ögonen mer för hundträning och framför allt lydnad, sök och spår. Tyvärr fick han avsluta sitt liv allt för tidigt pga av sjukdom men strax efter flyttade en malinois in, Blackneck’s B’Kool som nu är 8 år gammal. Vi har testat på det mesta som lydnad, sök, spår, rapport, specialsök, drag och mondioring sen har det blivit lite trix också, vi har tävlat gamla lydnadsklass 1 med ett 3:dje pris och Startklass med godkänt resultat, min nervositet ställer tyvärr till det lite på tävlingsplan. Kool har även 4 st valpkullar efter sig en på Av Centaurus kennel f: 2014, en på Quick Sensation kennel f: 2019 och två på Blackneck’s kennel f: 2019.  

Under vintern 2018-2019 gick jag en massageutbildning på Redog i Västerås och kan nu titulera mig Certifierad Massageterapeut Hund. Sedan har det självklart blivit flera olika kurser och utbildningar såsom 1 årig team utbildning i specialsök, instruktörsutbildning i specialsök och spår, projekt att hitta mineraler med hund. Blivit kurser och föreläsningar för Frida Wallén, Jonas Corneliusson (DK), Siv Svendsen, Maria Brandel, Per-Åke Svensson, Elin Björn mfl.

Inger Edlund

Jag har gått en patrullhundskurs på nio månader, hållit på med spår & sök på hobbynivå, gått många kurser för egen del i SBK regi.
Är utbildad testledare för mh och Allmänlydnadsinstruktör inom SBK. Instruktörsutbildningen blev jag färdig med våren 2019, där jag får hålla valp, grund och allmänlydnad. Det som ligger mig närmast om hjärtat är den mentala bitarna och bruksgrenarna. Jag har idag 2 hundar en malinois tik Doccan och en schäfer tik Ixa som jag tränar mot IGP, vi har ett godkänt BH prov och hoppas på start i IGP 1 under 2020.

I framtiden så skulle jag vilja utbilda mig som instruktör med mer inriktning mot problemhundar, men jag måste ha hållit några kurser innan jag kan gå den. Detta är ett ämne ligger mig nära och jag tycker det är intressant hur hundar är mot varandra och även mot människor i vissa lägen. Har redan nu börjat lite att hjälpa hussar och mattar med sina fyrfota vänner med olika problem. 

Står även i startgroparna till en egen kennel och har fått mitt egna namn godkänd av Skk och är även registrerat hos Skk.

Monica Mörk

Info kommer

Titti Gustavsson

Info kommer