Löpbandsträning för hund

Löpbandet är ett perfekt redskap för att få en kontrollerad och effektiv fysträning. Hundar som arbetar hårt, tävlas och  är i tjänst måste klara av långa arbetspass och hela dagar på tävling. Har hunden en dålig fysik, både dåligt musklad och dålig kondition, orkar den inte prestera på den nivå som kan behövas. På löpbandet kan man bygga både kondition och muskelstyrkan hos hunden och det på ett kontrollerat och effektivt sätt, allt för att ge den så bra förutsättningar det bara går för det arbete den ska utföra.

Löpbandet är även bra vid viss typ av rehab och igångsätting eller om hunden behöver gå ner i vikt. Under vinter halvåret ökar risken för skador på hundarna och dom spänner sig mer när dom går, för att hålla igång hundens kropp är då löpbandet ett kanon komplement.

Kontrollerad hastighet, du har kontroll över viken hastighet din hund ska springa i. Du styr hastighet, intensitet och längden på träningen.

Skonsammare för lederna, löpbandet är speciellt designad för hundar och utrustad med högkvalitets delar för att reducera slitage på lederna och ser till att din hund kan träna på bästa möjliga villkor. Löpbandet ger dig möjlighet att hålla koll på din hunds rörelser.

Säkrare miljö, Med detta löpband för hund kan träna i en säkrare miljö utan risk att möta bilar, andra hundar, dra på vilt etc. Detta gör träningen lättare och får din hund att fokusera.

Dog Runner löpband används till:

-Rehabilitering

-Allmän motion

-Träning av specifika muskelgrupper och fettförbränning